Valori, misiune, viziune

La Centrul Educaţional Montessori Land avem un scop ambiţios: să ajutăm la dezvoltarea copilului într-o fiinţă umană adultă completă și bucuroasă, confortabilă cu sine, cu societatea şi cu umanitatea în ansamblul ei. În timp ce abordarea tradiţională a educaţiei – care predomină în zilele noastre – rămâne concentrată pe transmiterea unor blocuri prescrise de cunoştinţe, abordarea Montessori se concentrează pe susţinerea şi sprijinirea procesului natural de dezvoltare a fiinţei umane. Aici copilul își dezvoltă propria voință, auto-controlul, acceptarea unicității și demnității fiecărui individ, empatia, onoarea, responsabilitatea, concentrarea, intelectul și curajul de a vorbi sincer și deschis.
Pedagogia Montessori oferă o educație care respectă demnitatea copiilor și adolescenților și este orientată spre nevoile individuale ale fiecăruia.
Principiul fundamental este alegerea liberă într-un mediu de învățare structurat și pregătit. Prin educația Montessori se urmărește dezvoltarea unei personalități umane unice, a unui ideal de om responsabil social, creativ, bucuros, independent și liber în adevăratul sens al cuvântului.

Centrul Educațional Montessori Land

Şi astfel am descoperit că educaţia nu este ceva făcut de profesor, ci că ea este un proces natural care se dezvoltă spontan în fiinţa umană. Nu este însuşită prin ascultarea vorbelor, ci în virtutea experienţelor prin care copilul acţionează asupra mediului său. Sarcina profesorului nu este să vorbească, ci să pregătească şi să aranjeze o serie de motive pentru activitate culturală într-un mediu special organizat pentru copil.” (”Mintea Absorbantă”, Maria Montessori, Capitolul I, pag. 18, edit. Apa Drobeta Turnu Severin, 2013)